Плодовете на черницата имат невероятни здравословни свойства. Те помагат за подобряване

...
Плодовете на черницата имат невероятни здравословни свойства. Те помагат за подобряване
Коментари Харесай

Черница: 10 невероятни свойства за здравето, кожата и косата

Плодовете на черницата имат невероятни здравословни свойства. Те оказват помощ за възстановяване на имунитета, пазят сърцето и вършат кожата ви блестяща.

Черниците, сходно на другите горски плодове, имат неповторим хранителен профил, съдържащи полифеноли, антоцианини и други антиоксиданти. Те оказват помощ за подсилване на здравето, защищават от въздействието на свободните радикали, усъвършенстват положението на кожата и косата. Stylecraze пише за това.

Технически, черницата не е едно зрънце, а съсредоточен плод, в който дребни плодове са струпани към централна ос.

Черницата съдържа доста потребни витамини и минерали, само че в това време не е висококалорична. Черните черници съдържат повече антиоксиданти и имат по-добър усет от белите черници. Една порция плодове от черница има единствено 60 калории, което я прави незаместим съставен елемент на всяка диета. Какви други потребни свойства имат плодовете на черницата?

Подобрява храносмилането

Черницата способства за хармоничното действие на стомашно-чревния тракт, оказва помощ да се отървете от запек, отичане на корема, както и да отслабнете. Черниците съдържат доста диетични фибри, те са виновни за вярното храносмилане.

А вярната работа на стомашно-чревния тракт способства за поддържане на оптимално тегло. Изследвания на италианския институт на Ф. Де Ритис и Католическия университет на Свещеното сърце откриват, че при група хора, които употребяват черница, размерът на талията и бедрата понижава фрапантно. Така че, в случай че желаете да намалите талията си и да отслабнете, не забравяйте да включите черницата в диетата си.



Снимка: Freepik

Лекува анемия

Черницата съдържа огромно количество желязо, тъй че е отлична за лекуване на анемия, облекчавайки нейните отрицателни признаци - световъртеж и отмалялост.

Подобрява здравето на сърцето

Фибрите, антиоксидантите, флавоноидите и полифенолите в черниците подкрепят здравето на сърцето и са отлична предварителна защита на сърдечно-съдови болести. Тези хранителни субстанции оказват помощ за поддържане на непрекъснат кръвен поток, предотвратявайки инсулти и инфаркти.



Снимка: Freepik

Подобрява зрението

Черницата е доста потребна за зрението, защищава очите от въздействието на свободните радикали, които са причина за недъгавост на ретината и загуба на зрение. Каротеноидите, които се намират в огромни количества в черницата, предотвратяват развиването на катаракта.

Подпомага здравето на мозъка

Изследванията удостоверяват, че плодовете на черницата имат удобен резултат върху мозъка и го защищават от стареене. Те дават отговор на потребностите на мозъка от калций, което ви разрешава да поддържате здравето му, а също по този начин е чудесно средство за попречване на заболяването на Алцхаймер.

Подобрява имунитета

Плодовете на черницата съдържат алкалоиди, които задействат макрофагите и стимулират имунната система, като я поддържат в положение на непрекъсната подготвеност. Освен това черницата съдържа витамин С, който също оказва помощ за подсилване на имунитета.

Насърчава растежа на косата

Антиоксидантите, съдържащи се в черницата, резервират здравето на косата, като я защищават от раздробяване и окапване.



Снимка: Pixabay

Прави кожата мека и сияйна

Плодовете на черницата са богати на минерали, които имат позитивен резултат върху кожата, като я вършат еластична, еластична и сияйна.

Ефективно средство срещу стареене

Черниците съдържат ресвератрол, който защищава кожата от ултравиолетовите лъчи и нездравословното влияние на слънцето. Освен това съдържа антиоксиданти, които имат свойства срещу стареене и предотвратяват ранното стареене. Черницата е богата на витамини А, С и Е, чиято липса води до появяването на бръчки.

Помага да се отървете от пигментацията

Антиоксидантите от черницата предотвратяват появяването на пигментни петна по лицето. Тези плодове са в положение да контролират синтеза на меланин в кожата, което естествено предотвратява появяването на пигментни петна по лицето. Черницата съдържа антиоксиданти, които хидратират, почистват порите и оказват помощ за изхвърляне на токсините, правейки кожата на лицето здрава и сияйна.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР